четвртак, 08. децембар 2016.

Srpski premijer se izvinjava zbog svih hrvatskih čokoladicaNakon što je srpskim medijima odjeknula informacija da je premijer države Aleksandar Vučić zaječarskoj deci podelio čokoladice poreklom iz Hrvatske, oglasio se i on navodeći da je bio "neprijatno iznenađen".
''Izvinićemo se roditeljima, zamenićemo čokoladice srpskim proizvodima'', poručio je premijer Srbije.
Na pitanje da prokomentariše slučaj iz Zaječara u utorak, kad je djeci podijelio pakete u kojima su bile čokoladice proizvedene u Hrvatskoj, Vučić-Dačić je istakao da je bio time neprijatno iznenađen i dodao da nije bio ni svestan da se već više od decenije srpskoj deci u sličnim prilikama daruju čak i bajadere proizvedene u Hrvatskoj.
Kaže da nije lično proveravao sadržaj paketa koji su podeljeni deci.
„Veoma sam razočaran jer lično zastupam i podržavam kampanju Kupujmo srpsko. U tom paketu su se našli proizvodi koji nisu bili srpske proizvodnje, a koji se nalaze na srpskom tržištu. Srpski premijer mora podsticati srpske proizvode i to se više neće dogoditi“, rekao je.
Navodi se da je utvrđeno da je jedna od srpskih kompanija iz Sombora pakovala te pakete. ''Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se izviniti i poslati srpske proizvode'', dodao je Aleksandar Vučić.
Naši novinari su utvrdili da  su se u poklon-paketićima nalazili i proizvodi iz Njemačke, Švicarske, Belgije, Italije pa i Ukrajine, ali da se niko zbog toga nije žalio.
TAGOVI: VUČIĆ GRABAR KITAROVIĆ

Нема коментара:

Постави коментар