четвртак, 25. април 2019.

Sudije i advokati traže isti mito na koji ostvaruju pravo lekari | Tanjug

Na osnovu vesti da lekari imaju pravo na mito u iznosu od jedne prosečne plate, doduše uvećane po nepoznatoj logici na čitavih 54,567 dinara, svoj glas su podigli radnici u pravosuđu.

Izvor: Tanjug.
Udruženje pravosudnih radnika Srbije i Advokatska komora Srbije saglasile su se da i za njih moraju da važe ista prava kao i za sve lekare na osnovu nedavno donetog zakona u kom se legalizuje mito u najvišem nenovčanom iznosu od jedne prosečne plate.
Dragoljub Milošević, V. D. predsednika Udruženja pravnika istakao je da je nedopustivo da sudije koji pod pritiskom režima i raznim ucenama da će izgubiti posao nemaju pravo makar da budu korumpirani.
S njim se složila i Ljubinka Vidović iz Sindikata tužilaca Srbije. Ona je dodala da i uz tužbu koju oni moraju da pokrenu pod ucenom, iako im je uglavnom jasno da tuženi ni po kojoj osnovi nije kriv, da bi uz to mogla da dođe barem flaša viskija, ako ne i poneki uređaj za domaćinstvo tipa mašina za sudove. Naravno, uz priloženi fiskalni račun.
Predlog ovog zakona već je stigao u Skupštinu i biće razmotren na sledećoj sednici. Petar Martinović je ispred SNS-a najavio da će predlog verovatno biti usvojen, ali pod uslovom da se ova udruženja grupno učlane u Srpsku radikalnu stranku, kao što je bio slučaj i kod zdravstvenih radnika.
Očekuje se da će ista prava tražiti i prosvetni radnici.

1 коментар: